Cinema
Cultura 17/01/2011

Els Gaudí confirmen aquesta nit el bon any del cinema català

Pa negre, d'Agustí Villaronga, és la gran favorita de la gala amb quinze nominacions. Buried, de Rodrigo Cortés i Herois, de Pau Freixas, les seves grans rivals.

Redacció
1 min
'Pa negre', d'Agustí Villaronga

BarcelonaDesprés de l'abundant collita de nominacions als Goya que va recollir Pa negre la setmana passada, avui li espera, a la pel·lícula d'Agustí Villaronga ideada a partir de textos d'Emili Teixidor, la seva primera revàlida. Els premis Gaudí posaran a prova la condició de favorita indiscutible de la cinta, que està batent rècords de públic i reconeixements per al cinema català. I parlant de rècords, una de les altres candidates, Buried, té un rècord Guinnes: la pel·lícula rodada en la localització més petita. L'escenari del film de Rodrigo Cortés és una caixa de fusta en què l'actor Ryan Reynolds interpreta un civil segrestat i enterrat sota terra durant la guerra d'Iraq. La tercera cinta en discòrdia aquesta nit podria ser Herois, un relat en clau nostàlgica i del trànsit de la infantesa a l'edat adulta, que combina humor i tendresa i que va rebre ja el premi del públic en el festival de Màlaga.

La gala d'aquesta nit serà presentada per Quim Masferrer, amb gags paròdics de les pel·lícules nominades i moltes sorpreses. Començarà a les 22.30 h i serà transmesa per TV3 en directe. Masferrer, membre del Teatre de Guerrilla, interpretarà una cançó en directe durant la cerimònia.

stats