Cultura 06/06/2012

Els tècnics de la Generalitat podran estudiar el claustre de Palamós aquest dijous

La Generalitat va comunicar a la Fiscalia el cas del claustre romànic a la finca de Palamós. Els propietaris no havien respost als requeriments del departament de Cultura per examinar l'obra, que pot ser susceptible de protecció

Efe/ara
1 min

BarcelonaEls tènics de la Generalitat podran accedir a claustre de la finca de Palamós aquest dijous i el podran estudiar, segons han informat fons la conselleria de Cultura, que havia posat en coneixement de la Fiscalia de Girona el cas i havia de presentar una una sol·licitud al jutjat perquè es permeti l'accés al lloc.

Segons va explicar aquest dimarts a Efe el director general de Patrimoni, Joan Pluma, a principi de l'any passat la conselleria va rebre una informació de l'Associació d'Amics del Romànic en què s'indicava que prop de Palamós, en un jardí d'una propietat privada, hi havia des de fa diverses dècades un claustre romànic. Pluma ha assenyalat que després de tenir coneixement del fet, es van enviar tres cartes als propietaris de la finca, però no es va rebre cap resposta. Passat un termini de temps, el departament va enviar dos requeriments més als propietaris per advertir-los que si no col·laboraven amb la Generalitat es prendrien les accions pertinents, ja que el claustre del jardí podria ser patrimoni susceptible de protecció. En aquest sentit, Pluma va indicar que del que es tracta ara és que els tècnics puguin accedir a la finca per decidir si el monument que hi ha ubicat pot incorporar-se o no en el patrimoni cultural català.

Joan Pluma va informar que els béns culturals poden estar en mans privades, però la Generalitat vol tenir coneixement d'aquesta peça arquitectònica i, si cal, "incorporar-la al catàleg del patrimoni cultural català". L'únic que canvia l'expedient de protecció és que els propietaris del monument hauran d'explicar a partir del moment en què s'aprovi si tenen intenció de traslladar-lo o si ha patit alguna afectació.

stats