22/01/2012

Generositat i flors seques en el nou espectacle del Cirque du Soleil

2 min
Generositat i flors seques en el nou espectacle del Cirque du Soleil

'CORTEO'

PLATAFORMA DEL ZOO MARÍ DE BARCELONA 20 DE GENER

Vaig sortir de l'estrena de Corteo amb una sensació que no havia tingut en cap altre dels espectacles del Cirque du Soleil: que acabava de veure un d'aquests arranjaments de flors seques, complicats, delicadíssims i molt treballats, tancats dins d'una urna de vidre, que hi havia a casa les àvies i que ara es poden veure al Museu Marès. I això que quan va començar el xou la generositat de la proposta em va captivar: més de 50 artistes a escena, personatges volant per tot arreu o sortint de sota terra, canvis continus de vestuari, àngels que es despengen de la cúpula, nans, un gegant…

Però al cap d'una estona, quan em vaig adonar que la generositat, el farbalà, els números de transició i les coreografies ocupaven gairebé més temps que els números de circ, quan el pallasso conductor de l'espectacle sortia disfressat de nen i feia veure que jugava a futbol amb l'Inter de Milà, quan un violinista tocava l'himne del Barça, quan una parella de nans feia una representació bufa de Romeu i Julieta … Llavors vaig començar a pensar que al director de l'espectacle el circ de debò potser no li acabava de fer el pes i que per això vestia tant els números i els omplia tant de soroll i gasses -i àngels!-, que fins i tot alguns números realment extraordinaris com les acrobàcies aèries i les barres fixes quedaven mig difosos.

El Cirque du Soleil, que acostumava a elevar-nos l'esperit i a deixar-nos bocabadats, aquest cop ha anat cap a una altra banda, i em va deixar una mica fred. Conclusió: si vostè és un fanàtic del Soleil, no se'l perdi. Si va a veure només els millors espectacles dels quebequesos, se'l pot saltar. Si no ha vist mai cap espectacle seu, estalviï i corri a veure'l.

stats