Música
Cultura 04/10/2011

George Harrison vist per Martin Scorsese

El documental 'Living in the material world' explora els anys de Harrison als Beatles i la seva dedicació a la filantropia i la indústria musical

Ara
1 min

BarcelonaEl director de cinema Martin Scorsese ha presentat el documental sobre George Harrison, Living In The Material World.

Com ja va fer amb Bob Dylan, al documental No direction home, Scorsese recupera la biografia d'un dels seus mites musicals. El director va arribar al beatle a través de les "seves lletres", perquè "durant anys, la seva música semblava tractar sobre temes amb què connectava, explicava a la BBC. Trobava "consol" en les lletres de Harrison i "una esperança i una experiència especial".

La cinta, de tres hores i mitja, està concebuda en dues parts, que s'exploren els anys de fama de Harrison com a membre de la banda de Liverpool i una segona etapa dedicada a la filantropia i la seva carrera en la indústria musical.

El documental, rodat al llarg de cinc anys, ha estat possible gràcies a la col·laboració d'Olivia Harrison, la vídua del cantant, que va permetre l'accés als arxius fotogràfics familiars, així com a enregistraments casolans i efectes personals de l'artista.

Coincidint amb el desè aniversari de la mort de Harrison, aquesta tardor es publica el llibre Living In The Material World, que recull fotografies inèdites, i té lloc una exposició retrospectiva a Los Angeles en memòria del guitarrista dels Beatles.

stats