Cinema
Cultura 18/09/2011

Glenn Close: "És més fàcil sobreviure a Hollywood si ets un home", diu a Sant Sebastià

L'actriu presenta al festival de cinema de la ciutat 'Albert Nobbs', un film que ha definit com "una història de supervivència"

Xavi Serra
2 min
Glenn Close a Sant Sebastià

Sant SebastiàL'actriu nord-americana Glenn Close, coneguda sobretot per films com Atracció fatal, Les amistats perilloses o 101 dàlmates, ha presentat avui al Festival de Sant Sebastià Albert Nobbs, un film ambientat a Irlanda a l'època victoriana i en què l'actriu interpreta a una dona que es disfressa d'home per tal de poder treballar de cambrer. L'actriu, que va interpretar el personatge en una obra de teatre el 1982, ha explicat en roda de premsa que feia 15 anys que intentava fer realitat la pel·lícula, de la qual n'és productora i coguionista.

Tot i que la seva interpretació l'ha situat en totes les apostes per als Oscar, Close no ha volgut parlar de les possibilitats reals d'aconseguir la nominació, encara que ha reconegut que "seria meravellós". "Ha passat molt de temps des de l'última vegada...". L'actriu ha recordat que no és la primera vegada que interpreta un home al cinema: Steven Spielberg li va oferir la possibilitat de ser un dels pirates del film Hook. "La script-girl se'm va intentar lligar!", ha confessat. "Ningú de l'equip sabia qui era jo en realitat". Close ha reconegut que igual que a la pel·lícula, al Hollywood actual és més fàcil treballar si ets un home. "No hi ha gaires personatges potents per a dones de mitjana edat", lamentava l'actriu.

Close ha definit Albert Nobbs com una "història de supervivència", i s'ha mostrat encantada d'haver treballat amb el director Rodrigo García, amb qui ja havia treballat a dos films abans. "És un gran director d'actrius", ha explicat l'actriu, i ha comparat la forma en què rodava les seqüències imaginades de la pel·lícula amb el realisme màgic del seu pare, el premi Nobel colombià Gabriel Garcia Márquez.

L'actriu rebrà avui a la presentació oficial de la pel·lícula el premi Donostia del Festival.

stats