Saló Internacional del Còmic de Barcelona
Cultura 04/05/2012

Go Nagai: "Mazinger Z pertany als somnis dels nens i no li canviaria res"

L'autor japonès vol reprendre el mític personatge amb una pel·lícula

Efe
2 min
LA FIRMA MÉS BUSCADA
 Mazinger Z -reeditat ara per Norma- és la creació més popular de Go Nagai, convidat estrella del Saló, que només firmarà a 160 otakus.

BarcelonaGo Nagai va idear Mazinger Z enmig d'un embús: un poderós robot que volés i el tragués d'allà. Va ser el germen d'un personatge que ha marcat diverses generacions i el creador del qual afirma ara, 40 anys després, "que pertany ja al món dels somnis dels nens i que no li canviaria ni una coma".

Nagai, convalescent d'una operació, no s'ha volgut perdre el Saló de Còmic de Barcelona, que enguany celebra l'aniversari de Mazinger Z dins una edició en què la robòtica té un paper destacat. Nagai ha lamentat no haver pogut signar més de 160 autògrafs als seus fans, perquè després de l'operació no té prou força física. Encara que és el pare de molts personatges –Devilman, Violence Jack, Getter Robo i d'altres títols de sèries de marcada càrrega eròtica–, amb Mazinger, que va aparèixer el 1972, el dibuixant japonès va saber de seguida que seria una obra potent davant la reacció dels lectors, encara que va pensar que es limitaria al mercat japonès. "Mai no vaig pensar que arribaria a tenir la influència que ha tingut a Europa ", indica aquest autor que des d'adolescent somia convertir un robot en protagonista d'un manga, com l'Astroboy que tant li havia influït i perquè "al Japó els robots estan molt presents perquè reflecteixen el futur".

L'autor nega que el robot estigués dissenyat com una simple arma i que el còmic fos massa violent. "Mazinger té una relació profunda amb el seu pilot: Koji rep l'impacte dels cops quan els robots s'enfronten, però a la vegada Mazinger pateix el dolor, és un robot molt humà fins al punt que quan el copegen o li fan una ferida surt líquid com si fos sang", explica.

Go Nagai, que compta amb un Memorial Hall dedicat a la seva persona a Wajima, la seva localitat d'origen, està pensant reprendre el personatge com a novetat per a aquest 40 aniversari, ja sigui com a pel·lícula o animació, i que encara que no es pugui dur a terme aquest any, almenys poder anunciar-ho el 2013. Amb motiu dels 40 anys de Mazinger, Norma Editorial ha reeditat el manga original en blanc i negre, el primer volum del qual està aquests dies al saló, encara que a les llibreries arribarà el pròxim 25 de maig.

stats