Política Cultural
Cultura 30/11/2011

González-Sinde es dóna de baixa de la SGAE

Ho ha fet per carta, sense explicitar-ne els motius

Efe
1 min

MadridLa ministra de Cultura en funcions, Ángeles González-Sinde, ha sol·licitat donar-se de baixa de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Sabino Méndez, portaveu de la junta directiva, ha lamentat i confirmat la baixa de la guionista, i reconeix que els ha resultat "xocant" i "sorprenent", ja que l'entitat de gestió es troba en aquests moments en un procés de renovació.

Abans de l'1 d'octubre, la SGAE va rebre una carta de González-Sinde en què la política i guionista demanava liquidar els seus comptes i donar-se de baixa de l'entitat a partir de l'1 de gener del 2012. Méndez assegura que la carta ha arribat a la comissió rectora de la SGAE recentment i assenyala que en aquesta missiva no consten els motius de la baixa.

No obstant això, Méndez al·lega que veuen aquesta baixa "des del punt de vista del soci" i precisa que en aquestes últimes setmanes el nombre de baixes o altes en l'entitat no han oscil·lat de manera "significativa".

Precisament avui la SGAE decideix en una assemblea general extraordinària a Madrid si aprova la proposta de reforma del seu sistema electoral que, entre altres mesures, amplia en un 154 per cent el nombre de socis amb dret a vot, amb vista a les eleccions del pròxim 16 gener. La junta directiva que sortís d'aquests pròxims comicis seria representativa del col·lectiu autoral i abordaria, amb aquesta legitimitat, la refundació estructural de la nova SGAE que els socis reclamen.

stats