Política cultural
Cultura 02/07/2012

Gorka Knörr: "Hi ha més 'basquitis' a Catalunya que 'catalanitis' a Euskadi"

El nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals assumeix el càrrec amb voluntat continuista

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha oficialitzat el nomenament de Gorka Knörr (Tarragona, 1950) com a nou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) en substitució de Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio des de fa unes setmanes. Mascarell, d'acord amb el consell general de l'ICEC, ha triat Knörr perquè el considera la "persona adequada" i perquè valora la seva sensibilitat artística, la seva experiència en l'àmbit empresarial i el seu coneixement de la realitat europea. Knörr va ser membre de la Comissió d'Economia i Assumptes Monetaris i suplent de la Comissió d'Exteriors del parlament europeu.

El nou director de l'ICEC, que va ser diputat d'Eusko Alkartasuna al parlament basc i que viu a Catalunya des de fa sis anys, considera que en molts aspectes Catalunya i Euskadi "viuen d'esquena". "Hi ha més més 'basquitis' a Catalunya que 'catalanitis' a Euskadi", ha dit Knörr en una breu compareixença davant els mitjans de comunicació a la seu de la conselleria de Cultura.

"Vinc a treballar i a aprofundir la feina feta", ha explicat Knörr. Aquestes paraules coincideixen amb el propòsit de Mascarell, que ha assegurat el programa d'actuació de l'ICEC està "definit" i que ara el que cal és "aprofundir" en la feina feta en els últims 16 mesos. El conseller de Cultura també ha remarcat que el nomenament no comportarà canvis en la política de l'Institut.

Un dels principals reptes de Knörr serà donar resposta al requeriment de la comissió europea sobre la llei del cinema. Mascarell ha explicat que han posat en marxa "les dinàmiques jurídiques" pertinents per resoldre els aspectes de les articles 17 i 18 de la llei que s'han de corregir. "Tenim dos mesos", ha dit el conseller.

stats