MÚSICA
Cultura 15/01/2011

Gossos i Beth ofereixen la primera nit de pop català del Festival del Mil·leni

El grup liderat per Natxo Tarrés s'ha estrenat al Palau de la Música amb el seu desè disc, 'Dia 1'. La cantant Beth presentava el seu primer treball en català, 'Segueix-me el fil'

Acn
2 min
La cantant de Súria, Beth, aquest divendres al Palau

BarcelonaLa casualitat ha volgut que l'estrena dels manresans Gossos al Palau de la Música Catalana coincidís amb la presentació de Dia 1, el seu darrer disc, amb el qual reivindiquen la possibilitat de recomençar a la vida. El concert forma part de la gira de presentació de l'àlbum, el desè de la banda, i s'ha celebrat en el marc del 12è Festival del Mil·leni. Els manresans han compartit cartell amb una altra artista del Bages i amiga del grup, Beth. La cantant ha presentat les cançons del disc Segueix-me el fil, publicat a mitjan 2010. Ha estat la primera cita del festival amb el pop cantat en català, i la segona dedicada a grups locals, després que divendres passat hi actués el conjunt Las Migas.

Gossos és a dia d'avui un grup amb un plus de força respecte quan van començar l'any 1993 com un quartet de guitarres i baix. El seu disc Dia 1, n'es una mostra, amb una base rítmica molt present i amb el suport del sintetizador. L'harmonització vocal característica del grup no s'ha perdut, però 'l'electrificació' els ha fet guanyar en presència. Aquest canvi està tan consolidat que Gossos no ha renunciat al punch del disc en benefici d'un format acústic ni al Palau de la Música. Les cançons de Dia 1 han sonat amb força, a tot volum, en aquest temple de la música catalana.

'Dia 1', 'Buscant espais', 'Oxigen' i la resta de cançons que integren el disc han estat les protagonistes. No obstant això, Gossos, no han renunciat a una de les cançons amb què han fet més fortuna els últims anys i Corren ha tancat el seu concert.

Pel que fa a Beth, que ja va debutar al Palau en la seva època com a intèrpret en anglès post Operación Triumfo, ha presentat el seu primer disc en català, Segueix-me el fil. Beth deixa amb aquest àlbum els sons més comercials per abraçar una proposta pop-folk de tall intimista. La màquina de cosir, el tema amb què Beth ha començat, i Tots els botons, per acabar l'actuació, són dos bons exemples del gir estilístic de la cantant de Súria, així com de la dedicació envers les lletres que acompanyen la música en un disc molt cuidat estèticament.

stats