ART
Cultura 02/12/2011

El Govern nomena Miquel Roca i Junyent president del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Narcís Serra va presentar la seva renúncia al càrrec el dijous 24 de novembre, abans de l'elecció de Pepe Serra com a director del museu

Ara
1 min

BarcelonaDe nou es compleixen les travesses: el Govern ha nomenat Miquel Roca i Junyent com a president del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en substitució de Narcís Serra, que va presentar la seva renúncia al càrrec el passat dijous 24 de novembre, en el procés d'elecció del nou director del museu, càrrec al qual optava (i s'ha acabat imposant en el concurs) el seu nebot Pepe Serra.

Narcís Serra ha estat el president del MNAC des del 30 de març de 2004. Durant el seu mandat, s’han finalitzat les obres de condicionament del Palau Nacional i s’ha inaugurat el Museu amb totes les col·leccions d’art reunides per primer cop des de la dispersió del fons durant la Guerra Civil.

El nou president, Miquel Roca i Junyent, coneix a fons el museu. L'exdiputat de Convergència i Unió ha estat president de la Fundació Amics del MNAC des de l’any 2005. "El Govern ha valorat aquest coneixement sobre la situació actual del Museu i sobre les línies estratègiques a desenvolupar en els propers anys, així com la gran experiència de Roca i Junyent a l’hora de planificar i conceptualitzar grans projectes de futur, tant socials com culturals", ha anunciat avui el Departament de Cultura.

Advocat de professió, Miquel Roca i Junyent és també patró vitalici de la Fundació Gala-Salvador Dalí i vicepresident de la Fundació Barcelona Cultura, així com president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, president de la Fundació Abertis i president d’Honor d’Alumni Universitat de Barcelona.

stats