Cultura 23/12/2010

El govern espanyol "tornarà a intentar" aprovar la llei Sinde

Rubalcaba diu que "no hi ha cap país seriós al món que es pugui permetre no tenir protegida la seva propietat intel·lectual"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que "el govern espanyol tornarà a intentar" aprovar la llei Sinde "perquè no hi ha cap país seriós al món que es pugui permetre no tenir protegida la seva propietat intel·lectual". Per això el grup socialista tornarà a buscar al Congrés el consens que no va aconseguir aquestes últimes setmanes. "Crec que ho aconseguirem, tot i que no és gens fàcil", ha dit a la roda de premsa posterior al consell de ministres. Ha exposat que la ministra de Cultura no ha presentat la seva dimissió per la "derrota parlamentària, que ho va ser".

Ha assegurat que tots els grups estan d'acord que cal regular la pirateria a internet, i a partir d'aquí buscarà un nou consens. Considera que la llei Sinde és "equilibrada" i "garanteix l'actuació judicial". Ha afegit que "no es tracta de perseguir ningú, només volem regular la propietat de la gent que cregui en l'Estat". Ha exposat que no es tracta de "criminalitzar l'usuari que es baixi una pel·lícula" sinó de combatre la pirateria i lluitar contra els que es lucren de la propietat d'altri. Ha conclòs que la posició del govern compta "amb acords rellevants fins i tot als mitjans de comunicació" per tirar endavant la norma.

stats