Reaccions a la pujada de l'IVA
Cultura 17/07/2012

El Govern impulsa línies d'ajuts per a empreses culturals com un "gest" davant la pujada de l'IVA

El departament de Cultura crearà 5 línies de crèdits reintegrables per un import global de 7.730.700 euros amb la idea de donar suport financer al sector de la cultura

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que el departament de Cultura impulsarà a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) cinc noves línies de crèdit reintegrables per un valor global de 7.730.500 euros. L'objectiu d'aquesta nova modalitat d'ajuts és donar suport financer a les empreses culturals davant de la pujada de l'IVA.

Homs ha reiterat que aquestes ajudes són "un gest simbòlic" cap a un sector que ha quedat "molt impactat per una mesura que costa molt de ser entesa, com és passar del 8% de l'IVA al 21%". Les línies d'ajut estan relacionades amb projectes culturals del diferents sectors, edició editorial, edició discogràfica, explotació i distribució d'espectacles a Catalunya i distribució audiovisual.

Les aportacions reintegrables volen donar suport financer a les empreses culturals perquè puguin tirar endavant els seus projectes, sempre que aquests tinguin una vocació de mercat. Aquestes aportacions són un instrument d'ajut mixt: incorporen una part de crèdit, que s'ha de retornar independentment dels resultats del projecte, i una part de subvenció que només es retorna en funció de l'èxit econòmic del projecte.

stats