Música
Cultura 16/12/2010

El Govern Balear nomena Joan Valent Artista de l'Any 2011

La conselleria d'Educació i Cultura de les illes ha volgut reconèixer la seva extensa creació musical i la seva trajectòria internacional

M.J. Gómez
1 min

PalmaLa conselleria d'Educació i Cultura del Govern Balear ha nomenat Artista de l'Any 2011 el músic mallorquí Joan Valent com a reconeixement a la seva "extensa i dilatada creació musical i la seva destacada trajectòria i projecció exterior". La conselleria valora que "tot i la dimensió internacional, les obres de Joan Valent no han deixat mai de banda l'illa de Mallorca, el món balear i la Mediterrània com a referència".

Joan Valent (Algaida, 1964) és compositor, pianista i director d'orquestra. Va començar la seva trajectòria professional amb Mort a la paraula, una composició per a piano, violí, clarinet i mezzosoprano. Aquesta obra, estrenada el 1987, li va obrir les portes de les sales internacionals: va treballar a Washington, Moscou, Brussel·les, Londres, Madrid i Bulgària, entre d'altres llocs del món. Del 87 ençà ha compost més de cent obres, entre les quals destaquen Peça per a orquesta i Wind Dancers. Valent també ha col·laborat com a arreglista amb músics de diversos estils musicals com Bunbury, Luz Casal, Joan Manuel Serrat, Montserrat Caballé i Maria del Mar Bonet.

Una altra de les seves facetes és la de compositor de bandes sonores. Ha participat en diverses pel·lícules –El viaje de Arian, Mara, Marujas asesinas, Serrallonga i El cónsul de Sodoma, entre d'altres– i també ha compost per a sèries de televisió i per a espectacles d'arts escèniques, com Troya Siglo XXI.

Aquesta és la segona vegada que la conselleria nomena l'Artista de l'Any. L'artista plàstica María Carbonero va rebre aquesta distinció el 2010.

stats