Cinema
Cultura 07/09/2011

Els Goya 2012 s'entregaran a Madrid i es preveuen multitudinaris

El Palau d'Esports de la Comunitat de Madrid és el lloc triat per acollir els més de 3.000 convidats a la cerimònia. Es desestima l'espai del Gran Teatre del Liceu que va suggerir Álex de la Iglesia abans de la seva dimissió

Efe
1 min

MadridBarcelona no acollirà la XXVI edició dels premis Goya. L'espai triat és el Palau d'Esports de la Comunitat de Madrid, que es reconvertirà en un teatre per acollir la gala, tal com ha anunciat avui el president de l'Acadèmia, Enrique González Malo.

"Buscàvem un recinte en què poguéssim cabre-hi tots", ha expressat González Malo. Després de la gala de l'any passat, dissenyada per Álex de la Iglesia al Teatro Real, l'objectiu era evitar "que un acadèmic que tingui quatre Goya no pugui entrar" a la festa del cinema espanyol.

La gala, que se celebrarà el 19 de febrer del 2012, no utilitzarà tot l'aforament del Palau, de 15.000 places, sinó que crearà "un teatre dins del recinte" amb aforament per a entre 3.500 i 4.000 persones. "A l'Acadèmia som entre 1.200 i 1.300 persones, tot i que no tothom hi acudirà. Pensant que 600 persones hi aniran amb acompanyants, més els nominats –prop de 200–, patrocinadors, autoritats i televisions, necessitem un espai gran", ha argumentat el president.

La tria del Palau dels Esports de Madrid desestima la possibilitat de celebrar la gala al Gran Teatre del Liceu, tal com havia apuntat Álex de la Iglesia abans de la seva dimissió. "Barcelona és una ciutat meravellosa", ha argumentat González Macho, però "la majoria d'acadèmics viuen a Madrid. Si vols que hi siguin, el cost del trasllat és molt alt".

El més important de la gala, i el prioritari abans de triar presentador, és el guió, segons el president. "La gala serà bona si té un bon guió".

stats