Música
Cultura 22/12/2010

Grammy d'honor per a Ramones i Dolly Parton

L'actriu britànica Julie Andrews, la icona del folk Dolly Parton, el bateria de jazz Roy Haynes, i els pioners del punk Ramones rebran el premi Grammy per la seva trajectòria l'any que ve, segons han anunciat els organitzadors dels guardons.

Reuters
1 min
Dolly Parton, Grammy honorífic

Los AngelesEls destinataris dels premis també inclouen el Juilliard String Quartet, els renovadors del folk Kingston Trio, i la llegenda del gospel de 101 anys George Beverly Shea. La gala dels Grammy se celebrarà el 12 de febrer a Los Angeles.

Amb l'excepció dels Ramones, tots els homenatjats han guanyat algun Grammy. Els guardons a la trajectòria també seran pòstums per a la majoria dels Ramones i The Kingston Trio. Dos dels membres originals del quartet Juilliard String, creat el 1946, encara són vius.

Andrews, de 75 anys, es va convertir en una de les més grans estrelles de Hollywood jugant a mainaderes a la dècada de 1960 a les pel·lícules musicals Mary Poppins i Somriures i llàgrimes.

Parton, de 64 anys, cantant country, compositora i empresària amb una personalitat irresistible i una voluptuosa figura, ha protagonitzat alguns dels millors anuncis de la seva carrera en els darrers anys, amb incursions en el folk i el bluegrass. Potser és més coneguda pels seus èxits de pop crossover Jolene i 9 to 5 .

Haynes, de 85 anys, va prendre nota dels tambors i les tècniques de platets, juga amb gent de la talla de Miles Davis, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk i John Coltrane en una carrera de més de 60 anys.

Des dels seus humils inicis a Nova York, els Ramones van ser pioners del punk-rock a la dècada de 1970 amb cançons tan trepidants com Blitzkrieg Bop i Sheena Is a Punk Rocker. El quartet, els membres del qual van adoptar Ramone com a cognom, va passar per diversos canvis en l'alineació.

stats