Cinema
Cultura 09/06/2011

Gran Bretanya censura el film de terror 'The human centipede 2'

La censura britànica ha prohibit la difusió de la pel·lícula per la seva brutal descripció dels crims d'un científic boig, que mutila les seves víctimes per tal de construir un nou organisme a partir dels seus cossos. La primera part del film es va exhibir el 2009 al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

Redacció
1 min
Fotograma de 'The human centipede 2'

BarcelonaSegons informa el diari britànic The independent, el British Board of Film Classification (BBFC) va prendre aquesta setmana la infreqüent decisió de prohibir la difusió del film de terror The human centipede 2 (El centpeus humà 2). La pel·lícula és una seqüela d'un film de 2009 (que es va projectar al Festival de Sitges d'aquell any) en què un científic boig segresta i mutila una sèrie de víctimes per construir amb els seus cossos un nou organisme. En aquesta seqüela l'argument és si fa no fa el mateix, amb la particularitat que el protagonista de la ficció s'inspira en la pel·lícula original, que ha vist en DVD.

El cineasta ha contestat a la decisió en una carta enviada a la revista Empire: "Aparentment, he fet una cinta d'horror terrorífica. Però no hauria de ser sempre així? El film és una ficció. No és real. És art. Deixeu que la gent esculli si la vol veure o no".

La BBFC defensa la prohibició de la pel·lícula: "No s'intenta retratar les víctimes com altra cosa que objectes d'una violència brutal, degradats i mutilats pel gaudi i l'exaltació del personatge central, així com el plaer de l'audiència", expliquen al diari.

stats