CRISI A L'ÒPERA
Cultura 24/03/2012

El comitè d'empresa del Liceu denuncia que la direcció encara no ha començat les negociacions pactades

Joan Francesc Marco no ha mogut fitxa des de fa un mes. Els treballadors demanen que presenti el pla de viabilitat i el futur model del teatre

Acn
1 min

BARCELONAHan passat poc més de 30 dies que la direcció del Gran Teatre del Liceu retirés l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que provocava el tancament del teatre durant quasi dos mesos i que els treballadors anul·lessin la convocatòria de vaga. Aquest dissabte el comitè d'empresa del Liceu ha demanat en un comunicat al director general de la institució, Joan Francesc Marco, que iniciï les negociacions pactades. El comitè d'empresa ha fet arribar una carta al director general de la institució lamentant que proposi "el marc laboral que faci possible una situació còmoda i eficaç per totes dues parts".

El comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu diu que fins ara només s'han tingut dues petites reunions parcials i que necessiten "les eines per poder treballar": "el pla de viabilitat de l'empresa, el model de teatre que es vol assolir, la proposta de reglament dels cossos artístics i la documentació adient per valorar el préstec acordat". I ha reclamat respostes a les preguntes de com s'ha recompost la temporada, quant "ha costat i quan costarà la posada i retirada de l'ERO" i quina i com serà la pròxima temporada.

Així mateix, el Comitè ha denunciat actes que "van en contra de la normalització de les relacions com els acomiadaments, el canvi substancial de les condicions de treball de manera individual i el canvi d'horaris que no respecten el conveni".

stats