Òpera
Cultura 13/05/2012

Més de 7.000 persones visiten el Liceu durant la jornada de portes obertes

El teatre barceloní s'ha obert al públic amb motiu del Dia Europeu de l'Òpera

Ara / Efe
2 min
El Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu

BarcelonaGaudir d'una òpera en el Gran Teatre del Liceu no està a l'abast de totes les butxaques i accedir a les habitacions del club privat Cercle del Liceu és impossible per als ciutadans corrents, d'aquí l'èxit de la jornada de portes obertes que avui ha celebrat el coliseu operístic. "Hem vingut avui perquè és gratis", ha dit planerament Joan Palau, un dels 7.000 visitants que han acudit al Liceu en aquesta jornada per poder veure espais tan emblemàtics com el Saló dels Miralls o la platea del teatre.

L'enlluernador Saló dels Miralls comunica amb les sales del Cercle del Liceu, un club privat creat imitant els clubs anglesos per facilitar les relacions socials entre persones de bon bressol.

Menys visitants que l'any passat

"Aquí només entren els que tenen molta pela", ha comentat un dels visitants al seu fill, poc abans d'entrar a la sala de la xemeneia del citat club.

El Cercle del Liceu compta amb una col·lecció de dotze magnífics quadres de Ramon Casas que han impactat profundament a Maria Martí, una dona que ha acudit acompanyada de la seva cunyada i que ha comentat que "la vida que desprenen aquestes pintures" és l'única raó per la qual ha decidit acostar-se avui al Liceu.

Això no obstant, el gruix dels visitants han dedicat la més gran part del temps a fotografiar la platea, l'escenari i les llotges.

"Sembla mentida que tot sigui reconstruït", ha comentat un turista enlluernat amb les motllures daurades de les llotges i el vellut de les butaques.

La magnífica escenografia de l'òpera 'Adriana Lecouvreur', que es representa aquests dies, i el luxós vestidor d'època exposat a la Sala dels Miralls també han aixecat admiració aquesta tarda entre els presents, principalment barcelonins amb poques oportunitats d'entrar en aquest emblemàtic edifici de les Rambles.

"Aquest matí hi ha hagut més turistes", han aclarit els organitzadors de la jornada de portes obertes, organitzada amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l'Òpera, i que han calculat en "prop de 7.000" el nombre de visitants d'aquest any.

Una xifra sensiblement inferior als 10.000 de l'any passat i els 12.000 del primer any, que s'explica perquè "molta gent ja ha tingut l'oportunitat d'entrar en edicions anteriors i ja no hi ha tanta expectació com quan vam obrir les portes per primera vegada".

stats