17/06/2011

Grans esperances dipositades en l'alcalde Trias

2 min

Senyor alcalde de la molt il·lustre ciutat de Barcelona (només li falten catorze dies per rebre el faixí, la vara i tot el kit alcalde de Barcelona , amb tant equipament no s'entén com l'empresa Madelman no va crear el màdelman alcalde de Barcelona ), vull informar-lo que jo sóc partidari de deixar les golondrines tal com estan. No hi introduiria millores. Potser una capa de pintura blava en alguna barana, potser que l'acordionista toqués Mi bello Candanchú (el conec, l'hi demanaré). Només això. Allò que ja està bé, no cal tocar-ho gaire.

Com que és una carta oberta, senyor alcalde, aclareixo als lectors d'altres latituds que, segons el diccionari de la Real Academia Española, una golondrina és "en Barcelona y otros puertos, barca pequeña de motor para viajeros". Ni és petita ni està pensada exactament per a viatgers, sinó que són grans barcasses, molt amples, amb butaques a l'aire lliure, on es passegen més que viatgen turistes, famílies endiumenjades, curiosos, solitaris i pixa-reixes. S'anomenen així perquè des del 1888 l'empresa que les ha gestionat porta per nom Las Golondrinas. Tampoc no sabria dir en quins altres ciutats portuàries es fa servir aquest nom. Una vegada em van indicar que a Vilanova i la Geltrú. M'ho va dir un individu durant el Carnestoltes. No ho veig clar, costa creure's algú disfressat d'abella Maia.

Igual que les golondrines, el Parc Cervantes el deixaria tal com està. Al carrer Muntaner no hi posaria rotondes. A la xurreria Marisa no hi introduiria canvis notables. Ni tampoc, i aquí és on volia arribar, senyor alcalde, als molt barcelonins Encants Vells. Segons el pla de reforma de la plaça de les Glòries, el 2012 els Encants desapareixeran tal com ara els coneixem. Sembla que els traslladaran a un edifici modern. Quin contrasentit, un edifici nou per allotjar els Encants Vells. Segons en mans de quin arquitecte caigui el projecte, és capaç de col·locar-hi columnes d'inspiració grega, escalinates i palmeres. Serà com anar a comprar velcros, botons i cremalleres usades al segle IV abans de Crist.

Però el pitjor de tot, senyor alcalde, és que, segons llegeixo en un diari, el mercat ambulant i nòmada desapareixerà. En el cas que s'inspirin en la remodelació de les parades d'ocells de la Rambla, aquests nous Encants Vells els ompliran de negocis de gelats, coques de vidre i ceràmica d'artesania. Potser per dissimular hi posaran unes quantes capses de sabates amb cargols rovellats. El nom indicat serà Centre Comercial Els Encants Vells o, més en la línia dels temps actuals, Los Encantes -com Las Arenas-. Amb multisales de cinema, pizzeries, botigues de roba i un Museu del Rock amb la guitarra de Lou Reed del dia que es va injectar heroïna dalt de l'escenari (qualsevol guitarra servirà). Si el Museu del Rock no es considera convenient perquè ja n'hi ha un a Las Arenas, s'hi podria dur el Museu de l'Electrodomèstic, ara a Godella, propietat d'Andreu Alfaro. Com que són aparells antics i fets servir, encaixaria molt bé amb l'esperit del lloc.

Només vostè, senyor alcalde, ho pot impedir. Deixi els Encants Vells tal com estan. Firmat: Enric Gomà i 57.689 signatures més.

stats