TEATRE
Cultura 18/06/2011

La sardana del Grec escenifica la transició a l'Ajuntament de Barcelona

'La muntanya al teu voltant' de Gelabert-Azzopardi és un dels millors espectacles inaugurals dels darrers anys

Laura Serra
1 min
Cesc Gelabert a 'La muntanya al teu voltant'

BARCELONAAires de canvi al festival Grec. Primer, perquè la inauguració ha estat sorprenentment aplaudida –ja és famosa la mala astrugança que té aquesta nit a l'amfiteatre de Montjuïc– i, segon, perquè hi havia a primera fila dos alcaldes de la ciutat, el sortint Jordi Hereu i el futur, Xavier Trias. Cordialitat i bones maneres, en una festa que no es va tenyir excessivament de política, almenys no més que els altres anys, on hi havia la plana major de la Cultura del país, amb Mascarell al capdavant.

Política al marge, l'espectacle La muntanya al teu voltant va ser un èxit. Sense aixecar quasi ningú de la cadira, això tampoc, però sí que un sonor aplaudiment va tancar la nit. La Banda Municipal de Barcelona va fer créixer l'espectacle, amb unes composicions genials de Borja Ramos i Carles Santos, i la batuta excel·lent de Salvador Brotons, va donar-li el toc magestuós que requereix l'espai. Els 11 ballarins de Gelabert amb ell de mestre de cerimònies van escenificar la història de la sardana en clau contemporània, amb l'ajut d'una quinzena de balladors sardanistes molt ben ensenyats.

Va ser una nit festival, colorista, fins i tot divertida i, sobretot, adient a un espectacle inaugural d'aquestes característiques. Prova superada i, ara, a disfrutar de la programació.

stats