ART
Cultura 07/12/2010

Grècia desmenteix que renunciï a la recuperació dels frisos del Partenó

El ministeri de Cultura grec ha declarat que manté la seva postura sobre la devolució permanent dels marbres

Redacció
1 min
Fris del Partenó

ATENESEl Ministeri de Cultura grec ha desmentit que estigui disposat a renunciar a reclamar la propietat sobre el frisos del Partenó, ara al Museu Britànic de Londres, a canvi d'una cessió temporal de les peces. Segons una entrevista publicada aquest dilluns per The Times, el ministre grec de Cultura, Pavlos Geroulanos, va assegurar que al seu país no li preocupa ja qui sigui tècnicament el propietari d'aquests tresors del Partenó, mentre pugui reunir-los amb les altres escultures del temple d'Atenes.

“Mai va plantejar-se per part del ministre l'assumpte de la propietat dels frisos del Partenó a la seva trobada amb el diari britànic”, ha declarat un portaveu del ministeri a l'agència grega ANA. El ministeri ha declarat que “l'Estat grec manté la seva postura sobre la devolució permanent dels marbres al Nou Museu de l'Acròpolis”.

Grècia porta 30 anys intentant que el museu londinenc li retorni els frisos del principal temple de l'Acròpolis d'Atenes. El Museu Britànic ha anunciat que Grècia no ha fet cap petició oficial sobre la suposada oferta del ministre. “Si aquesta oferta es fes, no hi ha raó per suposar que la direcció del Museu canviari d'opinió (...) pel que fa a les escultures han de romandre a la col·lecció mundial del Museu Britànic”.

stats