Música
Cultura 27/11/2010

El Guincho fa saltar Bagkok

El músic canari interpreta un collage de melodies d'icones com Mecano o David Bowie amb ritmes pop i electrònics de sabor canari

Gaspar Ruiz-Canela (EFE)
1 min
El Guincho no coneix fronteres

BangkokEl Guincho, nom artístic del canari Pablo Díaz-Reixa, va fer saltar durant més d'una hora a les persones que abarrotaven ahir a la nit la sala 808 Club a la capital tailandesa, on va arribar procedent d'Etiòpia abans de prosseguir la seva gira per Vietnam i Austràlia.

El canari de 26 anys, barceloní d’adopció, veu, caixa de ritmes i teclat, té amb ell per aquesta gira el baixista Aleix Clavera, que també s'encarrega del sampler, i al guitarrista Borja Rosal, tots dos integrants del grup Extraperlo.

Interpretar temes del seu últim disc, ‘Pop negro’ (2010), on la guitarra i el baix conviuen amb els ritmes electrònics, així com dels seus altres treballs ‘Folías’ (2006) i ‘Alegranza’ (2007), amb el qual popularitzar els sons tropicals i africans.

El músic canari, que defineix la seva obra com "pop no convencional, amb estructures complicades, tornades i ritmes forts", s'atreveix a reinventar des de la música del brasiler Caetano Veloso fins Michael Jackson o el britànic Trevor Charles Horn.

"El que faig és barrejar melodies d'altres grups i, sobre aquesta base, crec els meus propis ritmes amb sons electrònics i acústics", va explicar el cantant.

Aquesta nit de dissabte i demà diumenge, El Guincho actuarà a Hanoi i Ho Chi Minh (antiga Saigon) i, després de tres dies de descans, iniciarà una gira per les principals ciutats d'Austràlia que finalitzarà el 21 de desembre.

stats