EXPOSICIÓ
Cultura 03/04/2012

'Doctor mort', l'home que plastifica cossos

Obre a Londres l'exposició 'Animals, de dins a fora' amb un centenar d'animals dissecats i disseccionats. El polèmic científic Gunther von Hagens ha dit que la seva dona el 'plastinarà' quan es mori

Efe
1 min
Imatge d'un elefant "plastinat" de l'exposició "Animal per dins" del Museu d'Història Natural de Londres / EFE

BARCELONAEl Museu d'Història Natural de Londres ha triat la controvertida tècnica de la 'plastinació' de Gunther von Hagens per ensenyar l'interior de toros, cabres i elefants en una mostra dedicada a l'anatomia dels animals.

Von Hagens, de 66 anys, conegut com el 'doctor mort' per les seves mostres amb cossos humans, va saltar a la fama després de 'plastinar' el seu primer cadàver l'any 1990, després de vint anys d'investigació a Heidelberg (oest d'Alemanya). La 'plastinació' és una tècnica de conservació que consisteix a extreure els líquids dels cossos i substituir-los per resines elàstiques de silicona, cosa que dóna un gran realisme als teixits biològics. Von Hagens ha anunciat que la seva dona 'plastinarà' el seu cos quan es mori. L'any 2006, Von Hagens va inaugurar un taller museu, 'Plastinarium', a la petita localitat de Guben (a l'est d'Alemanya), amb desenes de cossos humans, animals i òrgans dissecats.

Al llarg de les diverses galeries de l'exposició 'Animals, de dins a fora' es pot contemplar un toro immortalitzat en plena carrera, l'esquelet i els músculs d'un estruç, un parell de cérvols, cabres, ovelles i vitrines amb cors i vísceres completes d'aquests mateixos animals.

stats