Cultura 09/09/2012

Montoro recorda a Extremadura que ha d'apujar l'IVA cultural com la resta de l'Estat

Hisenda recorda a Monago que està compromès amb l'objectiu de dèficit

Efe
1 min

MadridEl ministeri d'Hisenda ha recordat a la Junta d'Extremadura que ha de complir amb l'objectiu de dèficit pressupostari autoritzat i que la discriminació en l'aplicació de l'IVA a favor de la cultura seria incompatible amb la normativa d'ajuts d'estat.

El ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha fet pública una nota amb motiu de les manifestacions del president de la Junta d'Extremadura, que va afirmar divendres passat que no apujarà l'IVA a la cultura a la seva comunitat.

A la nota, Hisenda afirma que el govern de la Junta d'Extremadura està obligat a complir amb l'objectiu de dèficit pressupostari i que qualsevol política d'aquest govern que tingui impacte en els ingressos o despeses del sector públic ha de ser compatible amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària en el marc del pla econòmic financer aprovat el 17 de maig.

Recorda que la reforma de l'impost de valor afegit (IVA) és d'aplicació, sense excepció, a tot el territori estatal, i per tant també a la comunitat autònoma d'Extremadura, i que la pujada del tipus impositiu ha afectat una sèrie de productes que abans estaven gravats amb l'IVA reduït.

Afirma que el Consell Europeu va recomanar en la reunió del 28 i 29 de juny ampliar les bases imposables de l'IVA com a resultat de l'avaluació del programa per l'estabilitat d'Espanya.

stats