Cultura 15/02/2011

Els hippies de 'Hair' continuaran fumant dalt l'escenari

El musical 'Hair' ha posat sobre la taula un nou debat sobre la llei antitabac. De moment, ells, com marca el guió, continuaran exhalant fum.

Redacció
1 min

BarcelonaQuan un actor fuma dalt l'escenari o en una pel·lícula, perquè així ho diu el guió, està infringint la llei? L'Agència de Salut Pública va enviar un comunicat en què alertava els productors de l'espectacle Hair, que aquests dies es pot veure al Teatre Apolo del Paral·lel de Barcelona, sobre una possible sanció, amb multes d'entre 600 i 10.000 euros, per fumar dalt l'escenari. La resposta dels productors és que els actors continuaran fumant dalt l'escenari i que no pensen fer cap canvi de guió. És a dir, que els hippies de Hair no es posaran cap branqueta entre els llavis com en Lucky Luke. Els productors han criticat els redactors de la llei antitabac per despistats: "Creiem que es tracta d'una normativa incompleta, perquè algú s'ha oblidat d'incloure aquesta clàusula dins del text".

A més, els hippies de Hair no fumen tabac. "Nosaltres no tenim ni volem tabac, perquè no volem incomplir la llei. Per això, els actors fumen herbes de pastor que no fan mal a la salut", ha aclarit el director productiu de l'espectacle, Roger Peña. En concret, fumen una barreja d'herbes totalment inofensives: alfàbrega, fulles de noguera i marialluïsa. Peña ha lamentat que ningú els hagi consultat abans d'enviar-los l'advertència de multa.

La polèmica de Hair fins i tot ha saltat a l'escena política. El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que "no dóna crèdit" a la possible sanció i n'ha fet responsable al "fonamentalisme d'ICV".

stats