Literatura
Cultura 04/07/2011

La màgia de Harry Potter abandona el cinema i s'instal·la a internet

Divendres 15 s'estrena mundialment 'Harry Potter i les relíquies de la mort, segona part', l'última pel·lícula del mag. Rowling oferirà material inèdit de Potter i una aventura virtual a través del web 'Pottermore.com'

Efe
2 min

Hayy Potter i les relíquies de la mort, segona part és el punt final a deu anys d'històries fantàstiques i un pot de 4.300 milions de recaptació. També és l'adéu cinematogràfic de Harry Potter, el personatge que J. K. Rowling va crear el 1997.

Dijous se celebrarà a Londres la première de la vuitena pel·lícula de la saga, a la qual assistiran els protagonistes, Daniel Radcliffe, Emma Watson i Ruper Grint. El canal oficial de Harry Potter a YouTube, així com altres emissores de televisió, retransmetrà en directe des de la catifa vermella.

Molts cinemes han decidit avançar-se a l'estrena mundial prevista pel 15 de juliol i oferiran sessions especials a partir de la mitjanit del 14. Les vendes d'entrades anticipades als Estats Units fan esperar un rècord de recaptació i, per boxoffice.com, la pel·lícula podria aconseguir els 97,7 milions d'euros en la seva primera setmana d'exhibició.

El final de Harry Potter i les relíquies de la mort, segona part es preveu "èpic", segons els estudis Warner. Aquesta vegada els estudis han apostat per gravar en 3D, amb la qual cosa s'aconseguirà donar més profunditat a l'esperat enfrontament entre el jove Potter i el seu enemic Voldemort.

Els fans esperen el final a la pantalla, malgrat que van poder llegir el final de les aventures el 2007. La fidelització dels seguidors, primer amb el paper i després amb les versions cinematogràfiques, explica l'èxit del producte.

Dels set llibres de la saga Harry Potter creada per J. K. Rowling apareguts entre 1997 i 2007 se n'han venut 350 milions d'exemplars en 200 països, i s'han traduït a 65 idiomes. I el primer film, aparegut el 2001, va convertir-se en el film més taquiller després de Titanic. Els números totals de recaptació també són indicatius: les set pel·lícules han aconseguit 4.386 milions d'euros.

L'explotació de les aventures del mag s'ha traslladat dels llibres al cinema i ara també a internet. La pàgina web Pottermore mostrarà material inèdit del mag i permetrà als fans participar en una aventura virtual. És una manera de "poder tornar alguna cosa als fans que han seguit Harry Potter tan devotament al llarg dels anys" i un mitjà per "portar les seves històries a una nova generació virtual", ha explicat J. K. Rowling. També ha afegit que no hi haurà més pel·lícules ni llibres; una mostra és que Rowling ha acomiadat l'agent literari que la va ajudar a llançar el primer llibre del mag, Christopher Little, segons informa The Guardian. De moment, però, ni els fans volen renunciar a Potter ni Rowling vol abandonar la gallina dels ous d'or que representa Potter.

stats