CINEMA
Cultura 03/02/2011

Un premi Bafta per a la saga Potter

Per la seva aportació al desenvolupament de la indústria britànica, les adaptacions cinematogràfiques de l'univers de Rowling s'enduran el premi més prestigiós del Regne Unit

Redacció
1 min
Les pel·lícules de 'Harry Potter' han fet famoses aquestes tres cares

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } Fa molts any que l'èxit de Harry Potter no és un secret per a ningú. Les set primeres adaptacions a la gran pantalla han estat un gran reclam per als espectador de cinema, així com per als lectors fanàtics del màgic món de Hogwarts que Rowling va crear fa gairebé 15 anys. Des de l'aparició de la primera pel·lícula a la taquilla internacional, la sèrie ha acumulat una gran fortuna –segons el web www.boxofficemojo.com, 6,4 bilions de dòlars. Tot i això, des de fa temps, tant l'equip de rodatge com els fans que ha generat arreu del planeta s'han queixat de la falta de reconeixement que Potter ha tingut en les darreres edicions dels Oscar: tot i haver obtingut alguna nominació per la música o els efectes, mai no s'ha endut una estatueta.

Aquest any, els Bafta –l'equivalent britànic dels Oscar– li concedeixen un premi per la seva aportació al desenvolupament del cinema –un guardó que existeix des de l'any 1978. Així ho han comunicat els seus organitzadors: “Les pel·lícules de Harry Potter no només han creat grans estrelles; també han donat prestigi a la indústria britànica i a les seves capacitats tècniques, i han possibilitat la formació de molts professionals”. David Heyman, el seu productor, no s'ha estat de dir la seva: “Voldria dir en nom de les 2.000 persones que han estat involucrades en tots els rodatges que és un gran honor per a nosaltres rebre avui aquest premi”. I ha afegit una menció especial a Rowling, l'autora dels llibres, per haver creat aquesta magnífica història.

stats