CINEMA
Cultura 11/07/2011

'Harry Potter', a punt de dir-nos adéu

Dijous al vespre, Londres va viure l'estrena mundial de 'Harry Potter i les relíquies de la mort II', l'última entrega de la saga. Aquesta setmana aterra a la cartellera espanyola

Redacció
2 min
Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint

BarcelonaDijous a la nit, Trafalgar Square es va desfer dels seus aires de plaça londinenca i es va convertir en un temple de la bruixeria, amb la plantera de Hogwarts al complet. El motiu, l'estrena mundial de Harry Potter i les relíquies de la mort II, vuitena i última part de la saga més exitosa de la literatura i el cinema dels últims anys. Els seus tres protagonistes, Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint van dir adéu als seus fans, i l'autora dels llibres, J.K.Rowling, va vessar un parell de llàgrimes de comiat. Les principals publicacions britàniques han dedicat tot el cap de setmana a lloar l'experiència.

Acció, efectes especials impressionants, decorats meravellosos – segons el Variety, tan creïbles que la màgia sembla un fenomen natural– i un final corprenedor. Així és com els afortunats que van poder assistir a la projecció del film més esperat de l'any van descriure la cloenda de les aventures de l'aprenent de mag. En aquesta darrera part, l'heroi i els seus amics s'hauran d'enfrontar per últim cop al Senyor de les Tenebres, Lord Voldemort, que, armat amb una de les relíquies de la mort més valuoses, s'ha convertit en un adversari infal·lible. O, com a mínim, això creu. Afortunadament, Harry Potter té una estratègia. Però per dur-la a terme s'haurà de sacrificar.

Després de vuit entregues, disperses en 10 anys, la saga Potter s'ha endut 6,3 milions de dòlars (uns 4,4 milions d'euros). I aquesta última part no serà excepció. De fet, és probable que superi amb escreix el resultat de les precedents. A Espanya s'estrenarà aquest divendres, 15 de juliol, tan sols una setmana després d'haver aterrat a Trafalgar Square. Com deia aquests dies l'Independent, "valia la pena esperar".

stats