CULTURA
Cultura 25/04/2012

Adolf Hitler, lectura obligada a les escoles bavareses

Un llibre amb passatges de 'Mein Kampf' presentaria de forma didàctica els pensaments del líder nazi als escolars, segons projecta el ministeri de Finances de l'estat alemany de Baviera

Reuters
1 min
'La meva lluita' de Hitler / Reuters

BARCELONAL'estat alemany de Baviera està considerant publicar un llibre amb passatges de 'Mein Kampf', la biografia d'Adolf Hitler, per utilitzar-lo com material didàctic a les escoles. Hitler va escriure el llibre a la presó després del seu fallit cop a Munic, el Beer Hall Putsch.

El ministeri de Finances de l'estat del sud d'Alemanya té els drets d'autor del llibre, que exposa la visió nazi de la supremacia de la raça ària. Fins ara havia amenaçat amb accions legals a tot aquell que intentés publicar-ho, però com que els drets vencen el 31 de desembre de 2015, l'estat de Baviera s'està plantejant la publicació del llibre, tot i que encara resulta un tema molt delicat al país.

"Hem pensat fer una còpia per a les escoles. No seria el llibre sencer, sinó passatges presentats de forma particularment didàctica perquè puguin fer-se servir a classe, això és concebible", va declarar Thomas Neumann, portaveu del Ministeri bavarès de Finances. Aquesta mateixa institució va obligar l'any passat a eliminar passatges de 'Mein Kampf' publicats en el suplement d'una revista alemanya, amenaçant d'emprendre accions legals.

stats