Cinema
Cultura 14/06/2011

El cinema de Hollywood desapareix d'Indonèsia

El desacord entre la distribuïdora i el govern indonesi ha provocat que es deixin d'exhibir les pel·lícules nord-americanes. Les sales de cinema han pagat els plats trencats i han tingut una gran pèrdua d'espectadors

Efe
1 min

JakartaEls cinemes d'Indonèsia s'han quedat sense pel·lícules de Hollywood per culpa d'un desacord entre el govern i la companyia distribuïdora Motion Picture Association of America (MPAA). Des de fa vàries setmanes els cinemes no poden exhibir les pel·lícules amb més èxit de públic dels Estats Units, perquè la MPAA ha preferit retirar tota la seva producció i no pagar un impost del 22,5 per cent sobre els beneficis que generen en taquilla els films estrangers.

Els propietaris de les sales de cinema ja han començat a notar la decisió de la MPAA en els seus ingressos, que han caigut en un 60%. Estan indignats i asseguren que sense Hollywood aviat hauran de tancar. Les sales han substituït les pel·lícules nord-americanes amb passis de films antics i de poc èxit comercial. Molta gent ha optat pel DVD o per anar als cinemes de la veïna Singapur.

El Ministeri de Cultura ha descrit com a "dolorosa" la pèrdua d'espectadors als cinemes i assegura que en poques setmanes arribaran a un acord amb la MPAA o altres distribuïdores. "Els impostos que volem imposar són menors que en altres països, però tot i així treballem per arribar a un acord que permeti que les pel·lícules tornin aviat a Indonèsia".

stats