CINEMA
Cultura 09/02/2011

Hollywood porta als tribunals la web de descàrregues Hotfile

La Motion Picture Association of America acusa Hotfile i el seu fundador, Anton Titov, d'infringir les lleis que protegeixen els drets d'autor. Demana el tancament de la web i indemnitzacions pels perjudicis ocasionats

Redacció
2 min
La pàgina d'inici de la web Hotfile

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } L'entitat que representa a la indústria del cinema a Estats Units, Motion Picture Association of America (MPAA), va denunciar la web de descàrregues Hotfile per infringir les lleis que protegeixen els drets d'autor, ha informat avui l'organització. Segons l'MPAA, aquest portal d'internet facilita el robatori de productes de cinema i televisió en una "escala sorprenent" i es "lucra magníficament incentivant i proveint els mitjans per a un incompliment massiu de les lleis de drets d'autor", segons un comunicat.

Hotfile és una plataforma que ofereix espai perquè els internautes allotgin continguts als quals es pot entrar a través d'un enllaç que se li comunica a qui puja el material. "Aquesta persona decideix qui hauria de tenir accés a aquest link. L'arxiu solament es pot descarregar si es coneixen els detalls de l'enllaç", explica Hotfile a la seva pàgina.

Des de Hollywood es va assegurar que en menys de "dos anys Hotfile s'ha convertit en una de les cent web amb més tràfic al món" gràcies a la pirateria. "Cada dia Hotfile és responsable del robatori de milers de pel·lícules i programes de televisió de membres de l'MPAA –inclosos films que encara estan als cinemes–, molts d'ells són robats milers de vegades al dia", va dir Daniel Mandil, cap de protecció de continguts de MPAA.

La denúncia va ser presentada contra el portal i el seu fundador d'origen rus, Anton Titov, en un tribunal del districte sud de Florida, estat on resideix Titov. L'MPAA demana el tancament de Hotfile així com indemnitzacions pels perjudicis ocasionats al sector.

Es tracta del segon cas obert contra aquesta web aquest any després que al gener Liberty Media portés als tribunals les suposades violacions de drets d'autor d'aquest portal i inclogués en la seva denúncia a mil usuaris de Hotfile. Aquesta companyia va assegurar que va trobar allotjats en la pàgina més de 2.400 arxius corresponents amb 800 títols de la seva propietat.

stats