Cinema
Cultura 22/05/2012

El IX Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona s'acomiada amb 'Euorpe's last dictator', un retrat de la dictadura bielorussa

L'organització del festival, que ha presentat 112 pel·lícules entre vuit espais de la ciutat, celebrarà aquesta nit l'entrega de premis als Cinemes Girona

Ara
1 min
50 voluntaris es van embenar els ulls per la imatge del cartell del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

BarcelonaEl Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona tanca avui la seva novena edició, en la que des de dijous ha presentat 112 pel·lícules en vuit espais diferents de la ciua, després d'un gran èxit de convocatòria que va fer que els organitzadors rebessin prop de 3.000 treballs audiovisuals procedents de tot el món.

El festival ha projectat treballs com 'The Whistleblower', una pel·lícula alemanya del 2010 dirigida per Larysa Kondracki que es va veure a la Filmoteca de Catalunya dijous 17, on es denuncia l'encobriment per part d'una multinacional del tràfic sexual de dones adolescents a Bòsnia. Avui el certamen s'acomiada amb quatre darreres propostes, entre les quals una coproducció britànica i bielorussa dels directors Mathew Charles i Juan Passarelli anomenada 'Europe's last dictator', que retrata la dictadura salvatge d'Alexander Lukashenko a Bielorússia des de fa 17 anys i es podrà veure als Cinemes Girona a les 19h.

El festival, que ha comptat amb seus paral·leles a Nova York i París amb la mateixa programació, farà entrega aquesta nit als premis oficials al Millor Curtmetratge i al Millor Llargmetratge, així com dos premis honorífics fora de competició i el Premi Periodisme Internacional i Drets Humans. Les entitats Amnistia Internacional i Survival Internacional també concediran dos premis honorífics. Per promoure la defensa dels drets humans de forma global, diferents mostres internacionals itinerants faran arribar propostes del festival a països d'arreu del món.

stats