MÚSICA
Cultura 12/07/2011

Ibercamera i el Palau de la Música presenten Da Camera, un nou cicle de música de cambra

La reconeguda violoncel·lista Sol Gabetta, i formacions de cambra de reconegut prestigi com el Cuarteto Quiroga, el Fauré Quartett i el Pavel Haas Quartet, passaran per la primera edició del nou cicle de música de cambra, que se celebrarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana

Redacció
2 min

BarcelonaIbercamera i el Palau de la Música han arribat a un acord per impulsar Da Camera, un nou cicle de música de cambra a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana que vol convertir-se en l’oferta de referència d’aquest gènere musical a Barcelona. La proposta neix de tres motivacions: mantenir la gran tradició cambrística de la sala, reivindicar la música de cambra de qualitat com a gènere fonamental i donar-li el mateix espai i pes que tenen altres gèneres més populars, a més d’oferir la possibilitat a joves intèrprets de debutar en un espai tan emblemàtic de la ciutat de Barcelona.

El cicle se celebrarà entre febrer i maig de 2012 i estarà integrat per sis concerts. Hi participaran tres formacions de cambra de reconegut prestigi, com són el Cuarteto Quiroga (22 de febrer), conjunt jove en una progressió ascendent espectacular; el Fauré Quartett (7 de maig), prestigiosa agrupació alemanya en la formació de quartet amb piano, i el Pavel Haas Quartet (19 de maig), nombrat a partir del compositor txec que va morir a Auschwitz.

Completen el programa els dos formats per la reconeguda violoncel·lista Sol Gabetta i el pianista Bertrand Chamayou (5 de març) i pel violinista Lorenzo Gatto i el pianista Roberto Giordano (16 d'abril), i un recital de piano a càrrec de Iuliana Avdeieva (27 de març), guanyadora del Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin 2010.

Da Camera neix amb la vocació d’acollir un públic plural i d’incentivar l’accés de nous melòmans al gènere cambrístic. Per això s’ha adoptat una política de preus ajustats, entre 14 i 28 euros segons la localitat. A més, es poden adquirir abonaments amb un 10% de descompte.

El cicle vol retre homenatge a l’Associació Musical Da Camera, que del 1913 al 1936 va ser el principal promotor d’una edat d’or de la música de cambra a Barcelona.

stats