Cinema
Cultura 12/02/2012

Isabelle Huppert: "'Captive' ha sigut l'experiència més extrema de la meva carrera i la més extraordinària"

L’actriu interpreta al darrer film de Brillante Mendoza, presentat avui al festival de Berlín, una treballadora social segrestada per terroristes islàmics a les Filipines

Xavi Serra
2 min
Isabel Huppert a la Berlinale

BerlínIsabelle Huppert és el focus de totes les mirades en la quarta jornada de la Berlinale. L’actriu francesa s’ha aliat amb el cineasta filipí Brillante Mendoza per donar vida a una treballadora social segrestada juntament amb una vintena de turistes estrangers per un grup terrorista musulmà de les illes Filipines. L'actriu ha explicat en roda de premsa que, en sintonia el seu personatge, el rodatge també ha sigut per ella tota una odissea. "Vam intentar trencar la barrera entre realitat i ficció. Mai no sabíem quan començaria la següent escena, o què passaria en ella. Gairebé no teníem guió. Cada dia era diferent de l'altre, així que no podíem crear expectatives, ens limitàvem a reaccionar al que succeïa al nostre voltant, ens deixàvem portar. De fet, no em sentia com una intèrpret en el sentit tradicional: la pel·lícula té més a veure, a estones, amb un documental".

Huppert no se'n penedeix d'haver participat a la pel·lícula. "Ha sigut l'experiència més extrema de la meva carrera i també la més extraordinària que he viscut com actriu. 'Captive' és molt més que una pel·lícula: hi havia una càmera i un equip, sí... però el rodatge ha anat molt més enllà". L'actriu fins i tot explicava que, després del rodatge, es pensava que no podria tornar a participar en pel·lícules convencionals. "Afortunadament, però, ja he fet i no he tingut cap problema, m'he adaptat prou bé", afegia amb un somriure.

La història del film està basada en diferents segrests reals que van tenir lloc a les Filipines a principis de la dècada passada. Avui dia el segrest constitueix una indústria en creixement al país, i el conflicte de l'illa de Mandanao, pel qual lluiten els terroristes d'Abu Sayyad, encara no s'ha resolt. Brillante Mendoza ha defensat l'obligació dels cineastes a "explica què passa al món" sense perdre l'objectivitat. "Com a cineasta, no has de prendre partit a l'hora d'explicar la història. No importa que vagi contra les teves creences o posicionaments. Has de ser fidel a la veritat".

stats