Cultura
Cultura 26/06/2012

Isaki Lacuesta serà l'artista convidat de la Fira Mediterrània de Manresa

L'espectacle 'Tuétano', que fusiona música, circ i flamenc, inaugurarà la quinzena edició del certamen el 8 de novembre

Acn
1 min
David Ibáñez i Isaki Lacuesta

BarcelonaEl cineasta gironí Isaki Lacuesta serà l'artista convidat de la 15a Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 8 a l'11 de novembre. El nou director del certamen, David Ibáñez, ha decidit mantenir la figura de l'artista convidat, que es va crear durant l'etapa de Tere Almar com a directora artística. Lacuesta serà el protagonista d'una sèrie de cinc intervencions artístiques que, sota el títol d''El traspàs intergeneracional', plantegen la successió de la generació en generació.

Lacuesta serà el protagonista de l'espectacle de clausura, que fusionarà el teatre amb l'audiovisual de gran format i reflexionarà al voltant de la Dansa de la Mort de Verges. També presentarà la videoinstal·lació 'Traços/Traces', que amb quatre grans pantalles de videoprojecció posa en diàleg artistes de diferents disciplines com ara Tàpies, Miguel Poveda i Ferran Adrià.

Ibáñez ha destacat que la nova edició de la fira tindrà un caràcter "marcadament multidisciplinari". Un exemple serà l'espectacle inaugural, 'Tuétano', en què es fusiona el flamenc, el circ, i la música. Es tracta d'una obra del ballarí Andrés Marín, "un dels més prestigiosos creadors del ball flamenc actual", segons Ibáñez.

La Fira de la Mediterrània incorpora un nou cicle, 'Nostrum', que acollirà propostes artístiques que "són més delicades i que pel seu valor patrimonial necessiten ser protegides i ben cuidades", ha dit Ibáñez. Una d'elles serà l'actuació del jove cantant valencià Xavier de Bétera.

Tot i que la programació encara s'està tancant, Ibáñez ha explicat que hi haurà al voltant de 200 espectacles, entre els quals hi ha el concert de la cantant israeliana Noa, que actuarà al teatre Kursaal de Manresa el divendres 9 de novembre acompanyada pel Solis String Quartet.

stats