Cinema
Cultura 13/07/2012

Isaki Lacuesta, Premi nacional de cultura de cinema

El Conca ha concedit també el Premi de disseny a Enric Satué, el de còmic a Carme Solé, el d'arquitectura a Josep Bunyesc, el d'arts visuals a Àngels Ribé i el d'audiovisual a Fran Aleu

Acn/ara
2 min
Isaki Lacuesta. ACN

BarcelonaEl Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha concedit avui el Premi nacional de cultura de cinema a Isaki Lacuesta, per la seva "nova manera d'entendre el gènere documental amb 'El quadern de fang'". La pel·lícula explora el procés creatiu del pintor Miquel Barceló en el seu taller de Mali i la representació que es fa al poble Gogolí de l'espectacle de Barceló 'Paso Doble'.

El jurat, format per 14 persones, també ha guardonat Àngels Ribé amb el Premi nacional de cultura en arts visuals "per la seva destacada contribució a l'art català dels anys 70, amb una dilatada trajectòria transcorreguda entre Nova York i Barcelona". El Premi Nacional de Cultura de Disseny ha estat per a Enric Satué "per la seva contribució a la creació en l'àmbit del disseny gràfic i per la seva aportació fonamental a la reflexió sobre l'entorn de la praxi professional i la cultura de la imatge".

Josep Bunyesc, Premi Nacional de Cultura d'Arquitectura i Espai Públic, ha estat guardonat "pel seu esperit emprenedor i innovador en construccions sostenibles". Segons el jurat, Bunyesc també ha excel·lit en la rehabilitació de construccions tradicionals dels Pirineus, com ara refugis, allotjaments rurals o pallers. Carme Solé rebrà el Premi nacional de còmic per la seva contribució al camp de la il·lustració del llibre infantil; el jurat ha destacat la il·lustració que Solé va fer l'any 2011 del poema de Bertold Brecht 'La croada dels nens'.

Per últim, Franc Aleu ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura en la categoria Audiovisual, per l'excel·lència de la seva videografia escènica i efectes visuals en obres de teatre i òperes. Aleu és responsable de l'escenografia videogràfica d'obres com el celebrat 'Le Grand Macabre' de Ligeti, un muntatge de La Fura dels Baus.

stats