Judici per la mort de Michael Jackson
Cultura 04/10/2011

La mort de Jackson va resultar inexplicable per a la metgessa d'urgències

Richelle Cooper, la metgessa que va atendre Michael Jackson a l'hospital, va declarar al judici contra Conrad Murray que les explicacions que li va donar el doctor van ser insuficients per determinar els motius de la mort de l'artista

Efe
3 min
La metgessa Richelle Cooper i l'advocat de la defensa J. Michael Flanagan

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } La metgessa d'urgències que va atendre Michael Jackson quan va arribar a l'hospital UCLA de Los Angeles va assegurar dilluns en els tribunals que el dia de la mort de l'artista "no tenia una explicació" que justifiqués la seva sobtada mort. Richelle Cooper va explicar que Jackson va arribar al centre mèdic "clínicament mort", però que va tractar de reanimar-lo durant gairebé una hora i mitja per assegurar-se que havia fet tot el possible. També va afirmar que els paramèdics que van assistir el cantant en la seva mansió havien actuat correctament.

La doctora va manifestar que en aquells dramàtics moments del 25 de juny del 2009 no hi havia cap possibilitat de salvar Jackson a l'hospital. "Personalment mai vaig sentir que tingués pols", va indicar Cooper, que, no obstant això, va afirmar que algun dels membres del seu equip sí que va creure trobar signes de vida en l'artista, tot i que aquest indici no es va certificar pels monitors que registraven el ritme cardíac.

Jackson va patir una aturada cardiorespiratòria cap al migdia del 25 de juny a casa seva, on va ser atès per un equip de sanitaris d'urgències que va arribar en ambulància abans de les 12.30, hora local. Després de mitja hora d'intents per ressuscitar l'artista es va decidir en comunicació telefònica amb la doctora Cooper que calia declarar la mort del cantant.

El metge personal de Michael Jackson, Conrad Murray, que està acusat d'homicidi involuntari en aquest judici, va demanar, tanmateix, que es traslladés el seu pacient a l'hospital en un intent desesperat per ressuscitar-lo. La mort del Rei del Pop no es va certificar definitivament fins a les 14.26, hora local, d'aquell dia.

La doctora d'urgències va interrogar Murray al centre mèdic sobre la situació de Jackson i la medicació que prenia per plantejar el tractament més adequat. Segons el testimoni de Cooper, Murray va indicar que l'autor de Beat It i Bad era un home sense problemes importants de salut que es trobava "esgotat" per les jornades d'assajos per als seus propers concerts, raó per la qual li havia donat dues dosis de l'ansiolític Lorazepam abans de presenciar la seva aturada cardiorespiratòria.

Per Cooper, aquesta resposta va ser insuficient per determinar les raons per les quals Jackson havia arribat a l'hospital en aquelles condicions. "No tenia una explicació de per què Michael Jackson estava mort", va constatar la metgessa, que va dir que Murray mai li va comentar que també havia administrat Propofol a l'artista. L'autòpsia va determinar que Jackson va morir víctima d'una sobredosi de fàrmacs, especialment de Propofol, tot i que Cooper va considerar que fins i tot sabent aquell detall transcendent era "improbable que hagués fet alguna cosa diferent que canviés el resultat".

Després de Cooper, l'acusació va cridar a declarar Edward Dixon, un enginyer de la companyia de telecomunicacions AT&T per revisar la llista de trucades registrades pel telèfon mòbil de Murray el 25 de juny. La jornada va continuar amb el testimoni de la cardiòloga de l'hospital UCLA Thao Nguyen, qui va formar part del grup de metges que van assistir el cantant a urgències. Nguyen va confirmar que Murray, que semblava "devastat", va ocultar que havia administrat Propofol a Jackson, i que va témer que ja era "massa tard" per salvar el cantant quan va arribar al centre mèdic.

Entre els testimonis que declararan pròximament hi ha Sade Anding, la nòvia del metge de Jackson quan es va produir la defunció del creador de Thriller.

Conrad Murray es va declarar no culpable dels càrrecs i afronta una pena de fins a quatre anys de presó si rep una sentència condemnatòria en el judici que ahir va entrar en la seva segona setmana en la Cort Superior del comtat de Los Angeles i que està previst que duri fins a final de mes.

stats