Música
Cultura 02/06/2011

Jane's Addiction tornen amb disc nou al setembre

El mite del rock alternatiu introduirà elements electrònics a 'The Great Escape Artist'

Ricard Martín
2 min
Jane's Addiction

BarcelonaS'acaba d'anunciar el retorn discogràfic d'una de les icones del rock alternatiu. Jane's Addiction, la banda de Los Angeles que va ser una de les primeres formacions alternatives que va obtenir reconeixement de la industria discogràfica a nivell mundial, acaba d'anunciar que el proper setembre publicarà el seu primer treball en vuit anys, després de Strays (2003). El nou disc, previst pel setembre, es troba en procés de producció i es dirà The Great Escape Artist.

I el retorn té substància: tres dels quatre membres fundadors de la banda participen en la operació tornada: Perry Farrell (veu), Dave Navarro (guitarrista) i Stephen Perkins (bateria). I pel que van anunciar ahir, no es tracta de reflotar glòries pretèrites ni de mirar enrere amb nostàlgia: “Vull ser important pel vostre passat i la vostra història. Però també vull ser part d'aquest any i l'altre i l'altre”, va dir ahir Perry Farrell, de 52 anys.

I com faran aquesta renovació? Doncs afegint tecnologia digital i fent servir loops i electrònica. Per aquest propòsit han comptat amb l'ajut del guitarrista de la banda TV on the Radio, que deixa les sis cordes per dedicar-se a les programacions. Farrell el descriu com a un “geni boig”.

The Great Escape Artist serà el quart disc d'estudi de la banda. Jane's Addiction van emergir del magma post-punk de Los Àngeles i ben aviat es van distingir de la resta de grups per l'actitud sexualment ambigua de Farrell i la seva veu infantil, complementada per la guitarra robusta i reminiscent de Led Zeppelin de Dave Navarro i una base rítmica complexa i d'aires tribals. En treballs cabdals com Nothing's Shocking (1988) el grup va fondre el rock dur, el funk, la psicodèlia, l'ambient i el folk d'una manera mai vista fins aleshores.

stats