Cultura 22/07/2012

Jaume Ripoll: "És millor pagar una mica que perdre hores buscant el que vols"

X.s.
1 min
Jaume Ripoll a les oficines de Filmin.

Jaume Ripoll és director creatiu i cofundador de Filmin, el portal online especialitzat en cinema independent, soci de l'ARA en la iniciativa Ara Films.

Quins avantatges té el cine online ?

Immediatesa i disponibilitat total. S'hi pot accedir amb iPhone, iPad, PC, Mac... Quan vulguis i on vulguis. Potser el cinema tradicional és millor, però ningú té una sala a prop que projecti alhora 3.000 títols.

Les vendes del DVD han caigut en picat. El substituirà el cine online ?

L'obligació del cinema online és facturar algun dia tant com en el seu moment facturava el DVD. Però això no vol dir que el DVD desaparegui: és un objecte perfectament vàlid i molta gent el continuarà comprant per tenir-lo i per regalar.

Esteu satisfets amb l'actual marc legal per a les descàrregues?

Encara hi ha massa gent que s'està lucrant amb continguts que no són seus. I s'està fent molt poc perquè això deixi de passar. Nosaltres només podem continuar fent la nostra feina. Al final, l'usuari s'adona que és millor pagar una mica que perdre hores buscant el que vols.

El públic té encara algun prejudici amb el cinema online ?

Ha de canviar la mentalitat que ha vinculat durant molts anys el cinema a la xarxa amb la gratuïtat. Però també l'estigma que per a alguns suposa estrenar una pel·lícula a internet. Fins ara, l'usuari interpretava que eren estrenes de poca qualitat i baix pressupost. Però amb títols com Marley , Diamond Flash o Carmina o revienta això està canviant.

Com us afecta la pujada de l'IVA?

Només pugem del 18 al 21, així que és menys dramàtic que per als cinemes. Tot i així, creure que la cultura és un luxe és un gran error.

stats