Premis literaris
Cultura 21/04/2012

Jaume Cabré i Perejaume, Premis de la Crítica Catalana 2012

El veredicte del jurat s'ha fet públic en el marc de la Fira del Llibre de Sòria. En llengua castellana, els guanyadors han estat Ignacio Martínez de Pisón i Tomás Segovia.

Ara
1 min
Els deu fenòmens del 2011

BarcelonaInstituïts l’any 1956 per l’Asociación de Críticos Literarios, els Premis de la Crítica s’atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l’any anterior en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol. Pel que fa a la categoria de llengua catalana, des de l’any 2002 és l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) la que coordina els Premis de la Crítica Catalana per distingir-ne les millors obres de narrativa i poesia publicades en català durant l’any anterior. El jurat dels Premis de la Crítica Catalana 2012 ha estat format per Àlex Broch, Anna M. Gil, Joan-Josep Isern, Lluïsa Julià i Jordi Llavina, els quals han decidit:

Els escriptors Jaume Cabré, amb la novel·la 'Jo confesso' (Proa, 2011), i Perejaume, amb el volum 'Pagèsiques' (Edicions 62, 2011), són els guanyadors dels Premis de la Crítica Catalana 2012 en les categories de narrativa i poesia respectivament.

En llengua castellana, les obres guanyadores han estat 'El día de mañana', d'Ignacio Martínez de Pisón i 'Estuario', de Tomás Segovia. Pel que fa als escriptors en llengua gallega, s'han reconegut les últimes obres d'Antón Riveiro Coello i Olga Novo. En basc s'ha premiat Harkaitz Cano i Aritz Gorrotxategi.

stats