Obituari
Cultura 11/07/2013

Mor l'escriptor Jaume Pomar

Fou fidel a la poesia fins al darrer moment i és conegut per les seves traduccions i els seus estudis sobre Llorenç Villalonga

Ara Balears
1 min

PalmaL'escriptor mallorquí Jaume Pomar i Llambias (Palma, 1943 – 2013) ha mort aquest dimecres als 70 anys després d'una llarga malaltia provocada pel càncer. Pomar és conegut per la seva fidelitat a la poesia fins al darrer moment i per haver estat un dels principals estudiosos de l'obra de Llorenç Villalonga.

L'escriptor fou un gran dinamitzador de la cultura i la literatura de les Illes. Era membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i del PEN català. Estudià la carrera de Periodisme i fou bibliotecari i documentalista de la Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem); combinava la seva tasca literària amb la feina a l'administració pública.

Jaume Pomar és recordat com una persona amb caràcter fort que destacà en diferents àmbits. Col·laborà durant anys amb el 'Diari de Balears' i també amb revistes com 'Randa', 'Lluc' i 'Revista de Catalunya'. A més, va traduir al castellà obres de Llorenç Villalonga, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Josep Maria Llompart.

Entre la seva obra destaquen títols com 'Tota la ira dels justos' (1967), 'Imatge de la por' (1988) i 'La sínia de les hores' (1997), pel que fa a poesia i entre moltes altres. També publicà investigacions ('L'aventura de “Nova Planta”', el 1976), la novel·la 'Un dia o l'altre acabaré de legionari' (1988) i diverses biografies de Llorenç Villalonga, entre d'altres obres.

stats