Literatura
Cultura 29/07/2011

Javier Calvo guanya el premi Memorial Silverio Cañada

El guardó reconeix la millor novel·la negra novell escrita en castellà del 2010

Barcelona
1 min

RedaccióL'escriptor Javier Calvo ha guanyat avui el premi Memorial Silverio Cañada per la novel·la Corona de flores (Mondadori). Aquest guardó, que atorga la Setmana Negra de Gijón, reconeix la millor primera novel·la negra publicada en castellà l'any 2010. Calvo també ha publicat les novel·les El dios reflectante (Mondadori, 2003) i Mundo Maravilloso (Mondadori, 2007).

Corona de flores és un relat de misteri al·lucinat, ambientat en la Barcelona de finals del segle XIX, que fon la novel·la negra amb la gòtica. En ella, el paranoic i violent inspector Semproni de Paula, amb l'ajuda d'un anatomista de passat homicida, Menelaus Roca, haurà de posar fi a una onada d'assassinats. En la resolució del cas es veuran implicats en una trama que va dels baixos fons als salons dels palaus, i per on desfila un mafiós transvestit, un autor de novel·la fulletonesca i un erudit pompós.

Un jurat format per Jorge Iván Argiz, Antonio Jiménez Barca i Gregorio Casamayor han fallat el premi, essent finalistes del guardó Miguel Àngel Molfino, per Monstruos perfectos (Viceversa), Milo Krmpotic per Las Tres Balas de Boris Bardin (Caballo de Troya) i Vanessa Montfort per Mitología de Nueva York (Algaida). El Memorial Silverio Cañada, creat l'any 2002 en record de l'escriptor de Gijón, arriba aquest any a la desena edició.

stats