CINEMA
Cultura 17/01/2012

Javier Bardem pren partit pel Sàhara Occidental

L'actor portarà a la Berlinale 'Hijos de las nubes, la última colonia', un documental sobre el conflicte entre els refugiats al desert i el govern marroquí

Efe
1 min

MADRIDHijos de las nubes, la última colonia, un documental espanyol que analitza la situació del Sàhara Occidental, escrit i dirigit per Álvaro Longoria. Les diferents visions i interessos polítics, econòmics i estratègics d'un conflicte estancat més de trenta-cinc anys són l'eix argumental d'un llargmetratge rodat al llarg de tres anys en sis països.

Situada en el context de la Primavera Àrab, aquesta producció presenta la vida d'un poble, el sahraui, dividit entre els campaments de refugiats en el desert del Sàhara i el territori ocupat pel Marroc. Refugiats, activistes de drets humans, polítics de diverses nacionalitats, periodistes i historiadors acompanyen amb els seus testimonis el recorregut de l'actor per intentar entendre les claus d'aquest desastre humanitari.

Segons el comunicat de la seva productors, l'objectiu de la pel·lícula és "recordar que els pobles tenen dret a escollir el seu futur i que és obligació dels ciutadans recordar als seus governs que el seu deure és promoure la justícia i el respecte dels drets humans".

stats