Còmics
Cultura 26/06/2011

Javier Mariscal recupera 'Los Garriris', una visió psicodèlica de Disney

Els protagonistes del còmic són tres ratolins que viuen sense preocupacions ni angoixes. Reivindiquen l'hedonisme com a forma de vida

Efe
1 min
Los Garriris

MadridAls anys 70, el creador de Cobi, Javier Mariscal, dibuixava historietes per a publicacions com el Rrollo Emmascarado o El Víbora. En aquestes irreverents publicacions van néixer Los Garriris. Ara les seves aventures tornaran a veure a la llum gràcies a l'editorial Sins Entido.

Los Garriris són en Fermín, en Piquer i en Julián, tres ratolins que viuen sense preocupacions ni angoixes. Reivindiquen l'hedonisme com a forma de vida i el seu únic objectiu és gaudir del sol a la platja o ballar fins les tantes de la matinada a la discoteca de moda: "Són la meva versió psicodèlica de les creacions de Disney", afirma Mariscal.

Segons el dibuixant, va escollir Garriris com a títol perquè hi ha un defecte de la parla que el turmenta des de la infància: "Quan era petit no sabia pronunciar 'gr', era incapaç de connectar els dos sons. En comptes de 'gr' deia "garriri, garriri".

stats