ART
Cultura 06/02/2012

Joan Anton Maragall: "Tàpies va crear un llenguatge nou a la pintura del nostre país"

El galerista Joan Anton Maragall destaca la gran importància artística i intel·lectual de Tàpies, que va revolucionar el món de la pintura. El crític d'art Daniel Giralt-Miracle en recorda els cartells altament compromesos amb la cultura catalana

Ara
1 min
Daniel Giralt-Miracle

BarcelonaJoan Anton Maragall, galerista i director de la Sala Parés de Barcelona, ha reaccionat a la mort d'Antoni Tàpies, de qui ha dit que és un dels eixos de l'art català i de la pintura del segle XX.

Tàpies "va ser l'home que va crear, implantar i afiançar un llenguantge nou a la pintura del nostre país", ha destacat Maragall a Catalunya Informació. Segons el galerista, l'obra de Tàpies girava al voltant de tota una filosofia, que es basava entre altres elements en la buidor, l'espai i la influència filosofia oriental.

Per la seva banda, el crític d'art Daniel Giralt-Miracle ha remarcat a la mateixa emissora la personalitat intel·lectual i artística de Tàpies, reconeguda des de fa dècades a tot el món, i que és part de la "identitat del poble català".

Giralt-Miracle també ha recordat "la profunda humanitat i la sensibilitat transcendental" del pintor, així com la seva espiritualitat gairebé oriental, i ha afegit que Tàpies també va destacar per la contundència de les seves idees.

Pel que fa al seu profund arrelament amb el país, Giralt-Miracle ha fet referència als cèlebres cartells de Tàpies: per als mestres, per al PSUC o per a l'Estatut, aquestes manifestacions artístiques són "un autèntic manifest en pro de la cultura catalana", segons el crític.

stats