PALAU DE LA MÚSICA
Cultura 05/03/2011

Joan Oller: "El país necessita que el Palau vagi bé"

Marta Salicrú
2 min

Barcelona.Joan Oller, el flamant director general del Palau de la Música, va afirmar ahir, solemne: "Catalunya necessita que el Palau vagi bé." "És un equipament", va dir, "però també és una cosa simbòlica". Oller va fer aquestes declaracions quinze dies després d'assumir el nou càrrec, a la presentació dels que seran els eixos del seu pla estratègic per a l'entitat per als pròxims quatre anys, l'objectiu últim dels quals és recuperar la confiança.

Una de les prioritats serà apostar fort per l'Orfeó Català i la resta de cors vinculats al Palau, potenciant-ne la presència a la societat i contribuint que el seu prestigi internacional creixi. Però també definir el discurs artístic del Palau com un discurs propi i centrat en la música clàssica, la coral i la contemporània. Un altre dels objectius principals d'Oller serà incrementar el públic, responent d'una banda a la seva "obsessió perquè més gent gaudeixi de la música" -que, per Oller, "millora la vida de les persones"- i, de l'altra, a la voluntat del nou director general de maximitzar els ingressos del Palau, un altre dels punts essencials de la seva estratègia. "La sala ha de ser llogada", va afirmar Oller. "I no hi haurà cap restricció als promotors privats." Durant la temporada 2010-2011 el Palau acull concerts organitzats per promotores de música clàssica com Euroconcert i Ibercamera, i de música popular com Concert Studio i The Project, entre d'altres. Oller va posar èmfasi en la necessitat de potenciar la tasca educativa i social de l'entitat: "El primer lloc on el Palau ha d'implicar-se és el seu barri", va dir.

Joan Oller assumirà també, com a part de la direcció general del Palau, la direcció artística, però nomenarà Víctor García de Gomar, director del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona i director artístic de l'Auditori de Girona, com el seu adjunt en temes artístics.

stats