CULTURA
Cultura 14/07/2012

Joan Mas, promotor musical: "És fatal, és l'estat d'Europa amb l'IVA més alt en cultura"

El propietari de sales de música en directe com Jamboree o Tarantos està convençut l'estat espanyol ha incrementat l'IVA "sense pensar-s'ho"

Acn
1 min

Barcelona"L'estat espanyol ha pujat l'IVA sense mirar si era viable en el sector", ha assegurat Joan Mas, promotor musical i propietari de sales de música en directe de Barcelona com Jamboree o Tarantos. L'augment de l'IVA del 8 al 21% per a les sales de música en viu ha agafat per "sorpresa" el sector. "És fatal, és l'estat d'Europa amb l'IVA més alt en cultura, és increïble com fan això en un moment de crisi quan la gent necessita més cultura, penso que ni s'ho han rumiat", ha dit Mas. El propietari de Jamboree ha recordat que ja es paga un 10% a l'SGAE i que ara s'hi suma aquest 21% d'IVA, cosa que repercutirà inevitablement en el preu de l'entrada. "Cada cop la cultura serà més cara, quan hauria de ser més barata", ha conclòs.

Joan Mas, promotor de concerts com el Mas i Mas Festival ha assegurat que que algunes sales, festivals i cicles de música hauran de baixar la persiana perquè "el públic cada cop té menys diners i no pot gastar". Mas està "segur" que des de l'Associació de Sales de Música en Viu hi haurà mobilitzacions.

stats