MÚSICA
Cultura 04/03/2011

Oller presenta el programa al capdavant del Palau

Quinze dies després de començar a exercir com a nou director general del Palau de la Música, Joan Oller presenta els punts bàsics que seguirà la seva gestió, per a la qual comptarà amb Víctor García de Gomar com a adjunt en la direcció artística

Marta Salicrú
2 min
Joan Oller

BarcelonaJoan Oller ha presentat els punts bàsics del que serà el seu programa al capdavant del Palau de la Música per als propers quatre anys. Un programa que ha d'acabar de perfilar-se i que s'ha d'aprovar durant els propers mesos.

A partir de tres objectius essencials, la necessitat de generar confiança, de centrar-se en la música i de mirar cap al futur, el nou director general ha definit vuit punts que vertebraran el seu programa.

Els dos primers, i segons Oller els més importants, es plasmen en la voluntat de potenciar l'Orfeó Català i els cors del Palau, i de crear un discurs artístic propi centrat en la música clàssica, coral i contemporània.

Els seguirien la necessitat d'incrementar el públic; posar èmfasi en la tasca educativa i social del Palau –per a la qual cosa Oller vol conèixer les necessitats concretes del barri on està ubicada la institució–; la difusió del patrimoni del Palau, musical i arquitectònic; la internacionalització de l'entitat, i la maximització dels ingressos, de manera que el Palau continuarà amb la seva política actual d'obrir-se a promotors que vulguin llogar la sala.

Joan Oller vol reunir en la figura de director general també la direcció artística del Palau. Però com que diu que és "conscient" que haurà de preocupar-se de "molts temes que no li permetran estar a sobre dels aspectes artístics", nomenarà Víctor García de Gomar el seu adjunt pel que fa a la direcció artística. De Gomar compaginarà la feina al Palau amb la direcció del Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona, i amb la direcció artística de l'Auditori de Girona.

stats