Cinema
Cultura 08/02/2012

Joel Joan: "No preteníem ofendre ningú"

El president de l'Acadèmia del Cinema Català demana disculpes al Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya

Ara
1 min
EL CONSELLER SENTENCIA Ferran Mascarell afirma que la gala dels Gaudí "no va ser un exercici d'autoestima" i que "hi ha gent que té menys dret a queixar-se" que d'altres.

BarcelonaEn una nota adreçada a la junta del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Joel Joan, president de l'Acadèmia del Cinema, demana disculpes a qui s'hagi "sentit ofès" per alguns comentaris fets durant la gala de lliurament dels IV premis Gaudí.

"En els darrers quatre anys –diu Joan–, l'Acadèmia del Cinema Català ha lluitat per la difusió del cinema català donant suport al sector i a la feina dels seus professionals, i ha celebrat els premis Gaudí amb l'objectiu de donar estatus social i visibilitat al cinema. Aquesta edició dels premis s'ha concebut com una comèdia musical en clau d'humor i no pretenia en cap cas ofendre ningú, per la qual cosa si algú s'ha sentit ofès, demanem disculpes. Admirem l'obra d'Agustí Villaronga, a qui estimem i respectem especialment, així com la dels nostres directors i professionals, i com a Acadèmia seguirem lluitant perquè el cinema català estigui present al món".

Les paraules de Joel Joan són una resposta al comunicat de la junta del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, que rebutjava el "tracte ofensiu" que, al seu entendre, es va donar al director Agustí Villaronga durant la gala dels IV premis Gaudí, i demanava una "disculpa pública" del president de l'Acadèmia.

stats