Cinema
Cultura 28/06/2011

Joel Joan recapta 20.000 euros en micromecenatge per fer una pel·lícula

El micromecenatge per finançar 'Fènix 11-23' ha tingut bona acollida i en un mes i mig, ha recaptat fins a 20.000 euros

Acn
1 min
El cartell de la pel·lícula

BarcelonaLa productora ha decidit ampliar fins a finals de juliol el termini per fer-hi aportacions econòmiques, que poden oscil·lar entre els 10 euros i els 3.000. Per la productora d'aquest film, que tirarà endavant l'actor i director Joel Joan, és una molt bona xifra, comparant el que es recapta amb l'anomenat crowdfunding, que es produeix bàsicament a la xarxa.

Fénix 11-23 és un film de denúncia de l'abús de poder basat en la situació que va viure Èric Bertran, un noi de 14 anys acusat de terrorisme per enviar correus electrònics demanant l'etiquetatge en català.

Joel Joan treballarà a Fénix 11-23 amb Sergi Lara com a codirector, i el film compta amb Albert Plans i Hèctor Hernández Vicens de guionistes. Amb la pel·lícula, més que explicar la història d'Èric Bertan, els directors volen parlar de la fragilitat de les persones davant l'abús de poder, i denunciar com es poden eliminar els drets més elementals de les persones quan s'utilitza el poder en nom de la seguretat. És una història la qual fins i tot Noam Chomsky va assegurar que "el món hauria de conèixer''.

stats